Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. På Ellen Fries gymnasium kan du bara gå programmet i anpassad undervisningsgrupp.

Anpassad undervisningsgrupp betyder undervisning i mindre klass med förstärkt mentorskap. Du kan välja naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle. Idag går dessa klasser på Linnégymnasiet och de kommer också att finnas på Ellen Fries gymnasium.

Du utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen, kemiska processer och matematik. Du lär dig om modeller som utvecklas i samspelet mellan experiment och teori. Du studerar naturvetenskapens idéer och teorier som delar av historien och aktuell forskning.

När du har gått naturvetenskapsprogrammet har du en grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Inriktning naturvetenskap och samhälle

Du lär dig om naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.
Naturvetenskapsprogrammet finns bara som anpassad undervisningsgrupp på Ellen Fries gymnasium.

Poängplan för naturvetenskapsprogrammet (PDF, 107 KB)

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet på Skolverkets gymnasieinfo.se