Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. På Ellen Fries gymnasium kan du bara gå programmet i anpassad undervisningsgrupp.

Information om naturvetenskapligt program på Ellen Fries gymnasium

Läsåret 23/24 har vi endast årskurs 3 på naturvetenskapsprogrammet. Vi tar inte in några nya elever till årskurs 1 eller 2. Efter läsåret 23/24 kommer vi inte längre att ha naturvetenskapligt program på Ellen Fries.

Om programmet

På Ellen Fries kan du bara läsa programmet i anpassad undervisningsgrupp. Det betyder undervisning i mindre undervisningsgrupp. Du kan välja naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle.

Du utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen, kemiska processer och matematik. Du lär dig om modeller som utvecklas i samspelet mellan experiment och teori. Du studerar naturvetenskapens idéer och teorier som delar av historien och aktuell forskning.

När du har gått naturvetenskapsprogrammet har du en grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Inriktning naturvetenskap och samhälle

Du lär dig om naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.
Naturvetenskapsprogrammet finns bara som anpassad undervisningsgrupp på Ellen Fries gymnasium.

Poängplan för naturvetenskapsprogrammet (PDF, 108 KB)

Läs mer om individuella val på Ellen Fries gymnasium här

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet på Skolverkets gymnasieinfo.se

Uppdaterad: