Om Skola24 och frånvaro

Genom att logga in får du som är gymnasieelev eller förälder till gymnasielev tillgång till bland annat studieplaner, schema, betyg, närvaroöversikt och frånvarorapportering.

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan går att göra direkt i Skola24 eller i Skola24mobilapp. Frånvaroanmälan kan göras del av dag, heldag eller upp till 5 dagar framåt.
Det går också att göra frånvaroanmälan för heldag på telefon 0515-77 76 01. För telefonanmälan krävs inget användarkonto.

Om du måste lämna skolan under skoldagen på grund av sjukdom eller annan giltig orsak ska du meddela detta till din mentor eller på skolans expedition.

Om du har ogiltig frånvaro mer än några timmar behöver du söka upp din mentor och förklara din frånvaro. Annars riskerar du att få hem en CSN-varning eller att din frånvaro rapporteras till CSN som skolk.

Ledighetsansökan (PDF, 45 KB)

Så här får du ett Skola24-konto

Förälder

Om du har ett barn i gymnasieskolan som är under 18 år skapas ett konto automatiskt till dig. Du kan logga in med Bank-ID eller kontouppgifter du får av skolan. Ladda ner instruktion för mobilappen här. (PDF, 150 KB)

Elev

Om du är inskriven på någon av kommunens gymnasieskolor får du automatiskt ett konto i Skola24. Inloggningsuppgifter får du vid skolstart eller genom att kontakta expeditionen. Ladda ner instruktion för mobilappen myndig elev här. (PDF, 168 KB)

Har du glömt ditt lösenord?

Kontakta skolans expediton.

Meddelande om elevs ogiltiga frånvaro

Som vårdnadshavare kan du via sms eller e-post få information om ditt barns ogiltiga frånvaro. Du behöver registrera ett mobiltelefonnummer och/eller en e-postadress dit du vill att meddelandet ska skickas.

Klicka här för länkar till Skola24

Du kan ladda ner Skola24 som mobilapp där du brukar ladda ner appar

Extra vårdnadshavare?

Om du är god man till en elev på Ellen Fries gymnasium ska du skicka en kopia till oss på ställföreträdarskapet från förmyndarenheten. När vi har fått in din kopia på ställföreträdarskapet får du tillgång till frånvarosystemet i Skola24. Om eleven får ny adress vill vi att ni genast informerar oss om det. Vid förändring av god man anmäls det till gymnasieskolan.

Uppdaterad: