Försäljnings- och serviceprogrammet/Handels- och administrationsprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, försäljning och kommunikation. Tidigare hette programmet handels- och administrationsprogrammet.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta att plugga inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

På Försäljnings- och serviceprogrammet lär du dig om detalj- och partihandel. Du lär dig också om ledarskap, företagande och hållbar handel samt om entreprenörskap, service och kommunikation. Inriktningen ger möjlighet till jobb som exempelvis butikskommunikatör, butikssäljare, företagssäljare, handlare, inköpare, marknadsförare och arbete inom logistik eller kundservice.

Poängplan för försäljning- och serviceprogrammet för elever med start HT23 (PDF, 665 KB)

Poängplan för försäljnings- och serviceprogrammet för elever med start HT22 (PDF, 587 KB)

Individuella val

Läs mer om försäljning- och serviceprogrammet på Skolverkets gymnasieinfo.se