Försäljnings- och serviceprogrammet - lärling

Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, försäljning och kommunikation. Tidigare hette programmet handels- och administrationsprogrammet.

På försäljnings- och serviceprogrammet lär du dig om handel, ledarskap, företagande och hållbarhet. Du får också kunskap om entreprenörskap, service och kommunikation. Du får bland annat träna din förmåga att möta människor, både som kunder, affärskontakter och medarbetare.

Efter utbildningen kan du jobba som exempelvis butikskommunikatör, butikssäljare, företagssäljare, handlare, inköpare, marknadsförare och arbete inom logistik eller kundservice. Du kan också välja att läsa vidare på universitet eller högskola eftersom programmet ger grundläggande högskolebehörighet.

Lärlingsutbildning

Hos oss kan du välja att läsa försäljnings- och serviceprogrammet som en lärlingsutbildning eller skolförlagd utbildning. Lärlingsutbildningen innebär att du går på ett yrkesprogram genom att kombinera lärande på en arbetsplats med lärande i skolan. Du går minst halva din utbildning på en eller flera arbetsplatser.

En lärlingsutbildning leder fram till samma yrkesexamen som en skolförlagd yrkesutbildning.

Läs mer om lärlingsutbildningen på Ellen Fries gymnasium

Certifierad utbildning

Handelsradet-Certifiering-Logotyp-300x283.png

 

Lärlingsutbildningens försäljnings- och serviceprogram på Ellen Fries gymnasium är certifierad enligt Handelsrådets kriterier. Vid examen får du ett intyg från Handelsrådet som visar att du genomfört utbildningen på en certifierad skola. 

Läs mer om certifieringen på Handelsrådet

Idrott på schemat: NIU och LIU

Som lärlingselev på försäljnings- och serviceprogrammet på Ellen Fries gymnasium har du möjlighet att kombinera dina studier med en idrottsutbildning, NIU eller LIU. Det innebär att du får träna din idrott på skoltid.

Läs mer om NIU och LIU på Ellen Fries gymnasium.

Läs mer

Läs mer om försäljnings- och serviceprogrammet på Skolverkets utbildningsguiden.se

Läs mer om individuella val på Ellen Fries gymnasium

Poängplaner

Poängplan Försäljnings- och serviceprogrammet lärling på Ellen Fries (PDF, 669 KB)

Poängplan Försäljnings- och serviceprogrammet NIU lärling på Ellen Fries (PDF, 676 KB)

Uppdaterad: