Restaurang

Välkommen till skolrestaurangen. Vår ambition är att skapa en god, hållbar och inspirerande måltidsupplevelse för dig.  

Hemlagat och smakfullt

Vi har egna kockar som lagar maten från grunden, av till största del ekologiska råvaror. Vi serverar varierad, smakrik och hållbar mat och vi ställer höga krav på våra råvaror. Det gör att vi kan servera maten med glädje och stolthet.

Mycket av maten lagas från grunden i vårt kök. Bland annat soppor, gratänger, grytor och olika biffar. Vi kokar egen sylt och bakar eget bröd. Våra kockar utvecklar även recept och förslag på nya maträtter.

På menyerna finns alltid flera maträtter att välja på. Vi erbjuder både traditionella och nya spännande smaker. Vi har dessutom alltid en soppa eller en sallad att välja på. Minst en rätt är vegetarisk och vissa dagar är alla rätter vegetariska.

Gott för hälsan och planeten

Maten ska varra bra för både hälsan och planeten. Det kräver medvetna val. Vi använder oss av ekologiska och Fairtrade-märkta livsmedel samt flera lokala leverantörer.

Våra salladsbord är anpassade efter säsong. Under höst och vinter serverar vi mycket rotfrukter och när vi närmar oss sommaren, mer sallad och tomat.

För att gynna klimatet minskar vi på kött och ökar mängden grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Det kött vi använder kommer från den lokala leverantören och vi väljer alltid svensk kyckling. För att minska risken för utfiskning väljer vi fisk från hållbara bestånd.

Vi jobbar även aktivt för att minska matsvinnet för att spara på jordens resurser.

Måltidsforum

Varje termin håller vi flera måltidsforum tillsammans med elever och personal från Ellen Fries gymnasium och Uppsala estetiska gymnasium, som båda äter i vår restaurang.

Vårterminen 2022 har måltidsforumen handlat om bland annat matsvinn, önskemat, kryddor och varför restaurangen har vegetariska dagar. Vi har även tagit fram en önskelåda som finns i matsalen där alla kan bidra med önskemål och idéer för att utveckla restaurangen.

Information om nästa måltidsforum annonseras i matsalen och via utskick till skolorna.

Är du i behov av behovsanpassade måltider?

Är du i behov av specialmat på grund av etiska eller medicinska skäl är du välkommen att lämna in en specialmatblankett till köket. Vi träffar dig gärna, så att vi säkerställer att du får rätt mat.

Kontakt

Vi vill gärna veta vad du tycker om lunchen och svarar gärna på frågor.
Kontakta oss på: 018- 727 36 51 

Övrig information

Är du i behov av behovsanpassade måltider?
Här kan du hämta specialmatsblankett och läsa mer om specialmat

Vill du se maten i mobilen?
Här kan du hämta appen till din smartphone

Vill du äta klimatsmart?
Läs mer om klimatsmarta måltider

Om maten och måltiderna i vår folder
Läs mer om måltiderna (PDF, 818 KB)

Måltidsservice
Läs mer om Måltidsservice

Länk till veckans meny

 

Uppdaterad: