Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet passar dig som tycker om att arbeta med människor och service. Utbildningen öppnar dörren till en variationsrik och omväxlande bransch.

På hotell- och turismprogrammet lär du dig hur man planerar, organiserar och genomför olika event, möten och konferenser. Du får kunskaper i bland annat reception, bokning, service och bemötande.

Efter utbildningen kan du börja jobba direkt som exempelvis receptionist eller med konferens, mässor, evenemang och försäljning, Du kan också välja att läsa vidare på universitet eller högskola eftersom programmet ger grundläggande högskolebehörighet.

Vi har ett utvecklat samarbete med många hotell-och konferensanläggningar i både vår region och på Arlanda. Detta är en styrka för utbildningen, då den arbetsplatsförlagda undervisningen med bra handledare är av stor betydelse.

Lärlingsutbildning

Hos oss kan du läsa hotell- och turismprogrammet som en lärlingsutbildning. Lärlingsutbildningen innebär att du går på ett yrkesprogram genom att kombinera lärande på en arbetsplats med lärande i skolan. Du går minst halva din utbildning på en eller flera arbetsplatser.

En lärlingsutbildning leder fram till samma yrkesexamen som en skolförlagd yrkesutbildning.

Läs mer om lärlingsutbildningen på Ellen Fries gymnasium

Idrott på schemat: NIU och LIU

Som lärlingselev på hotell- och turismprogrammet på Ellen Fries gymnasium har du möjlighet att kombinera dina studier med en idrottsutbildning, NIU eller LIU. Det innebär att du får träna din idrott på skoltid.

Läs mer om NIU och LIU på Ellen Fries gymnasium.

Läs mer

Läs mer om hotell- och turismprogrammet på Skolverkets utbildningsguiden.se

Läs mer om individuella val på Ellen Fries gymnasium

Poängplaner

Poängplan hotell- och turismprogrammet lärling på Ellen Fries (PDF, 663 KB)

Poängplan hotell- och turismprogrammet NIU lärling på Ellen Fries (PDF, 678 KB)

Uppdaterad: