Info om Covid ht19

Information till elever om covid19 hösten 2021

Vaccination

Vaccinationerna mot covid19 är igång och alla ungdomar från 16-års ålder erbjuds gratis vaccin. Regionen skickar tider för vaccination med en förbokad tid för vaccinering.

Du får vaccinera dig på lektionstid.

Om du inte har fått en vaccinationstid

Om du är myndig kan du boka tid för vaccination på 1177.se

Lyckas du inte logga in för att boka tid så ringer du istället 018-6173500. Prata med någon i elevhälsan om du behöver mer hjälp med vaccinationen.

Under hösten är planen att undervisningen ske på plats på i skolan.
Det pågår fortfarande en pandemi och innan alla har blivit fullt vaccinerade gäller fortfarande folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tänk därför på att

• Hålla avstånd till varandra
  • Tvätta händerna ofta
  • Stanna hemma om du är sjuk (det gäller även vaccinerade)
  • Försök att hålla ner antalet personer som du träffar
  • Testa dig för covid om du har varit utomlands, när du har fått ett negativt svar får du komma till skolan.
  • Boka tid för covidtest om du ovaccinerad och känner dig förkyld eller om du har träffat en covidsmittad person.

Om någon i familjen får covid

Vaccinerade elever och elever som haft Covid de senaste 6 månaderna kan komma till skolan om de är symtomfria.

Ovaccinerade elever ska boka ett Covid-test och stanna hemma från skolan i 7 dagar när en familjemedlem är sjuk. Om eleven efter 7 dagar har fått ett negativt Covidtest och är symtomfri kan hen komma till skolan.

Alla med förkylningssymtom ska stanna hemma. Vaccinerade personer behöver inte testa sig, ovaccinerade ska testa sig för Covid.

Elev som är hemma när en anhörig har testats positiv tar kontakt med sin mentor för att planera studierna.
Förhållningsreglerna gäller från dagen då familjemedlemmen testat positivt och sju dagar framåt. Läs på 1177.se för mer information.

Utlandsresa

Alla som reser in i Sverige från länder utanför Norden rekommenderas att testa sig efter ankomsten till Sverige. Den som rest inom Norden och den som är fullvaccinerad behöver inte testa sig efter ankomsten till Sverige. Däremot bör man, liksom övriga i samhället, testa sig vid symtom på covid-19.

أهم شيء تفعله (PDF, 1 MB)

در برابر کووید 19 خود (PDF, 1 MB)

Get vaccinated (PDF, 1 MB)

Ota Covid-19-rokotus (PDF, 1 MB)